Monday 31 May 2010

Louise Louise!


































Au revoir, Louise


One of my all time favourites and a true inspiration.
Always and forever.

Sunday 30 May 2010

LVC < 3




Det kan inte finnas några bättre t-shirts i världen än Levi's vintage.
Jag vill hitta liknande utan tryck (för att trycka själv). Idéer?

3































1 - 2 Blommor är ju världens mest underskattade present, jag älskar att få blommor. Jag förstår inte hur man kan tycka nåt annat.
Och (jordgubbs!)plantor är snäppet ännu bättre.

















Samt 3. Jag älskar att en i min familj alltid har väldigt tydliga idéer...

The kitten – so much to answer for


















Jag läser The Measure i Guardians Weekend-bilaga, listan som berättar vad som är på väg upp respektive ner. I upp-listan (tillsammans med Vanessa Paradis och high street-läder) återfinns the kitten flare.
Jag citerar: "A subtle kick-out at the bottom of your next season trouser. Like a modern bootcut for a new minimalist era".

Va.

Kitten heels, kitten flares, kittens – modets ondaste lilla djur.

Saturday 29 May 2010

Seashell to my ear

















Det regnar, drisslar ner grått vått. Och vi skulle ha fest i vår trädgård idag för att fira sommaren och Andres födelsedag. Om mindre än två timmar kommer våra gäster. Jag hoppas fortfarande att det på nåt magiskt vis ska klarna.

Just nu känns den här som min bästa chans. (via Test Pressing).

eng: Beautiful ^^^ Balearic Mike mix. Get it!

Thursday 27 May 2010

Surfwise



Tanke tänkt idag: Surfwise är långt ifrån en perfekt dokumentär (läs: tråkig efter ett tag, hur de nu lyckades med det) men det är ju en så otroligt märklig story och familj att nån måste göra en bra Hollywoodspelfilm av den. Varför har den inte redan kommit?
Vad gör Cameron Crowe nu för tiden egentligen?! (jaha en Pearl Jam-dokumentär bland annat).

eng: How long does a girl have to wait for Cameron Crowe to realise he should turn Surfwise into Hollywood fiction?!




Mmm, rocktrivia




















Det var en fantastisk spelning igår. Ett av världens sju mysterier att det där bandet inte är större än vad de är.

Jag var där tillsammans med tre magic numbers och de var ute och turnerade med Dr Dog en gång för länge sen, så efteråt satt vi på Cargos uteservering och, eh, tog igen (catchade upp?) med dem innan de var tvungna att åka vidare till tror jag Paris. Anyways, ena sångaren Scott berättade att inspirationen bakom deras ljuvliga The Rabbit, The Bat & The Reindeer kom från Dylans Positively 4th Street. Och när man vet det är texterna ju verkligen praktiskt taget syskon!

Jag älskar sån information. Eller rättare sagt den lilla lilla trainspottern som sitter och antecknar frenetiskt inne i mitt hjärta älskar sån information.

Wednesday 26 May 2010

Tonight at Cargo





Ikväll ser jag den här lilla Philadelphia-orkestern på Cargo. De är helt underbara live, som ett litet nutida Faces. (Alltså Faces innan de rekryterade en, eh, ny sångare. Jag orkar faktiskt inte ens prata om det).

Handbags & Gladrags


























Ni har förstås redan full koll på Stockholm Weekend Market (jag visste inte ens om att den fanns) men jag skulle verkligen föreslå att alla i Stockholm med ens ett vagt intresse för fina grejer pallrar sig till Gärdet just nu på lördag. Här är varför. Smeds-garderoberna vill ni inte missa.

eng: if you happen to be in Stockholm on Saturday head to Stockholm Weekend Market where one of Sweden's finest stylists, and many others, will be selling no doubt lovely bits and pieces.

Tuesday 25 May 2010

Girls just wanna have frisbees















Great minds etc. Girls har gjort vad jag hade tänkt göra till Concretes i sommar! Frisbees.
Och jag berättar förstås detta dels så att ni ska kunna köpa deras om ni vill, men framförallt för att ha ett alibi om jag ändå fortskrider med mina planer. (Ett ganska uselt alibi men ändå).


Another Green World